Αρχή ...Ζουμε Μαζί - Για να δημιουργήσουμε ένα ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Αρχή …Ζουμε Μαζί  - Για να δημιουργήσουμε ένα ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Το Κοινωνικό Κράτος αποτελεί θεμελιώδη συνιστώσα της Δημοκρατίας, δημόσια υποχρέωση και λειτουργία, που διασφαλίζει τα κοινωνικά δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες για όλους, ποιοτικές υπηρεσίες και δομές αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής.

Δεσμευόμαστε για μία Περιφέρεια με καθολικό χαρακτήρα, αποτελεσματική και αποκεντρωμένη που να καλύπτει με επάρκεια τις ανάγκες των πολιτών και να δημιουργεί κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας.
 

Δημιουργία Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής.

Δημιουργία τοπικού κοινωνικού κεφαλαίου που θα διαχειρίζεται το Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής και θα αφορά στη χορήγηση βοηθημάτων στους έχοντας άμεση ανάγκη οικονομικής βοήθειας πολίτες.

Στήριξη της δημιουργίας ενώσεων πολιτών που θα δραστηριοποιούνται στον εθελοντισμό και στην κοινωνική οικονομία. Δεσμευόμαστε ο ένας θεματικός Αντιπεριφερειάρχης να έχει ως αρμοδιότητα την απασχόληση, την πρόνοια και την κοινωνική οικονομία.

Επέκταση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, ώστε να δίδεται η δυνατότητα 24ωρης εξυπηρέτησης των ηλικιωμένων και των ανήμπορων.

Άμεση δημιουργία προστατευόμενων διαμερισμάτων και κέντρων αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης για ΑμεΑ και λειτουργία των υφιστάμενων μονάδων αποκατάστασης (Αργος Ορεστικό και Αμύνταιο).

Εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στον τομέα της απασχόλησης για τα Άτομα με Αναπηρία.

Συντονισμός των Δομών και Υπηρεσιών σε επίπεδο Περιφέρειας, έτσι που να μπορούν να καλυφθούν όλες οι κατηγορίες των Ατόμων με Αναπηρία.

Προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, στις μεταφορές, στην πληροφόρηση, στην επικοινωνία, στην κοινωνία της πληροφορίας με θέσπιση της υποχρεωτικότητάς της και ταυτόχρονη νομοθέτηση αυστηρών ελέγχων και επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες.

Δημιουργία νέων και ενίσχυση των υπαρχόντων προστατευόμενων παραγωγικών εργαστηρίων και Κοινωνικών Συνεταιρισμών για την απασχόληση και την κοινωνική ένταξη ΑμεΑ.

Διεκδικούμε:

  • Κάρτα Αναπηρίας που να μπορεί να ρυθμίζει καθολικά, οριζόντια και κάθετα τη σχέση του Ατόμου με Αναπηρία με όλες τις Δημόσιες και Ιδιωτικές Αρχές.
  • Ουσιαστική αναβάθμιση της εκπαίδευσης των Ατόμων με Αναπηρία, με την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη (παροχή τεχνολογικών βοηθημάτων, διασφάλιση της ψηφιακής προσβασιμότητας, προσαρμοσμένο εκπαιδευτικό υλικό,) και τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης (αναδιάταξη των ειδικών εργαστηρίων).
  • Ενίσχυση του τομέα Πρόνοιας και Υγείας (με κάλυψη των κενών θέσεων των Κοινωνικών Λειτουργών, με άμεση πρόσληψη επιστημονικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για τα άτομα με χρόνιες παθήσεις).
  • Καταγραφή των Ατόμων με Αναπηρία σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ενεργή συμμετοχή τους στα κέντρα λήψεων αποφάσεων.

Δεσμευόμαστε για τη διάθεση σημαντικού ποσοστού των πόρων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε δαπάνες πρόνοιας.
 

Ακολουθήστε τον Γιάννη

facebook.comflickr.comwww.google.compicasaweb.google.comgoogle.com/calendar

 

 

twitter.comvimeo.comyoutube.comwww.e-politikos.gr feedburner.com

Το πρόγραμμά μας
Το πρόγραμμά μας

Ραδιοφωνικό Σποτ

Eγγραφή στα νέα μέσω email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner