ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Στράτος Βασιλόπουλος του Θεόδωρου και της Ελπινίκης, γεννήθηκε, το 1955 στην Γιουγκοσλαβία, όπου βρέθηκαν οι γονείς του ως πολιτικοί πρόσφυγες (ήταν από τους λίγους τυχερούς που μπόρεσαν ναι επιστρέψουν στην πατρίδα, όταν ήταν ακόμη 8 μηνών!).
Μεγάλωσε κι ανδρώθηκε στο Πλατύ Πρεσπών και από εξαιρετικά μικρή ηλικία συμμετέχει καθοριστικά σε όλες τις αγροτικές δραστηριότητες της οικογένειας του.

ΣΠΟΥΔΕΣ:
Μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο Φλώρινας το 1973 (6τάξιο) σπούδασε στην Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι πτυχιούχος, α) Της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης β) της Ανώτερης Σχολής Στελεχών Επιχ/σεων του Κ.Α.Τ.Ε.Ε. Θεσ/νίκης (νυν Τ.Ε.Ι.), γ) της Ανώτερης Σχολής Εκπαιδευτικών ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ.
Παράλληλα με τις όποιες επαγγελματικές του ενασχολήσεις, φροντίζει για την συνεχή επιμόρφωσή του, σε θέματα, Οικονομικά, Τραπεζικά, Χρηματιστηριακά, Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου, Management, Οργάνωσης, Διοίκησης επιχειρήσεων, Διαχείρισης και Διοίκησης Προσωπικού, ενώ είναι ένας από τους πρώτους Οικονομολόγους στην Βόρεια Ελλάδα που σπούδασαν προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
Έχει εξειδικευτεί, στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην Αξιολόγηση επενδυτικών Προγραμμάτων, στη Σύνταξη Οικονομοτεχνικών Μελετών, στην Χρηματοοικονομική Ανάλυση, στην Διοικητική Λογιστική και την Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:
Ομιλεί πολύ καλά τα ΑΓΓΛΙΚΑ, ΣΕΡΒΟΚΡΟΑΤΙΚΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ και την γλώσσα της Π.Γ.Δ.Μ.
Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Αραμπατζόγλου Πολιτικό Υπομηχανικό & Φοροτέχνη Λογιστή. και έχουν δύο παιδιά:
1. Τον Θεόδωρο ετών 31 οποίος σπούδασε Οικονομικά στο Α.Π.Θ., το Colorado των ΗΠΑ και το Calgary του Καναδά και απέκτησε τέσσερις μεταπτυχιακούς τίτλους, α) Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) και β) στο Μάρκετινγκ, γ) Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία και δ) Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Université Catholique de Louvain των Βρυξελών. Σήμερα εργάζεται στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλες και ταυτόχρονα είναι Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων-Φοροτεχνών, μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δεοντολογίας, μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Οικονομολογικού Επαγγέλματος, του Φόρουμ των Ευρωσκεπτικιστών κτλ
2. Την Δανάη ετών 27, η οποία σπούδασε με υποτροφία, Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία και Διαφήμιση στο Central Michigan University των ΗΠΑ και στο Billefeld της Γερμανίας. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στο City University του Λονδίνου, όπου εργάστηκε για τρία χρόνια και μετά από ένα 18μηνο πέρασμα της από την Ελλάδα, σήμερα εργάζεται στο ΝΤΟΥΜΠΑΙ ως στέλεχος Πολυεθνικής εταιρίας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ:
Ξεκίνησε την καριέρα του ως Βοηθός Λογιστή το 1973.
Από τις αρχές του 1982 προσελήφθηκε στην ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ μετά από σχετικό διαγωνισμό όπου αναδείχτηκε πρώτος επιτυχών.
Σε πολύ λίγα χρόνια και αλλεπάλληλες κατ΄ εκλογή προαγωγές εξελίχθηκε σε σημαντικό στέλεχος της ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στην Βόρεια Ελλάδα καταλαμβάνοντας τις εξής θέσεις:
• Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών Βόρειας Ελλάδας.
• Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Μελετών & Ανάπτυξης στην Βόρεια Ελλάδα. (Ως εκπρόσωπος των εν λόγω Διευθύνσεων συμμετέχει σε όλα τα αρμόδια συμβούλια Χρηματοδοτήσεων της Τράπεζας για πελάτες της Βόρειας Ελλάδας).
• Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου Ελλάδος της ΙΟΝΙΚΗΣ LEASING.
Το 2000, με τον Βαθμό του Τμηματάρχη, παραιτήθηκε, οικειοθελώς από την ΙΟΝΙΚΗ Τράπεζα με αφορμή την εξαγορά της από την ALPHABANK, προκειμένου να εργαστεί στον Ιδιωτικό τομέα.
• Από το 2000 έως το 2005 εργάσθηκε ως Γενικός Διευθυντής πολυεθνικών Ομίλων με δραστηριότητα σε πάνω από 6 Βαλκανικές και Ευρωπαϊκές Χώρες).
Τα τελευταία 5 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με την οικογενειακή επιχείρηση Συμβούλων Επιχειρήσεων (Com.Ec.Consulting-BASILOPOULOS) που ο ίδιος ίδρυσε από το 1985.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ :
• Διετέλεσε τακτικό μέλος της γνωμοδοτικής επιτροπής του αναπτυξιακού νόμου Ν.1262/82 (1892/90, 2234/94), στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
• Ήταν εισηγητής σε μια πλειάδα σεμιναρίων, τόσο στα Στελέχη της Τράπεζας, όσο προς τον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας, με Θέματα, Αξιολόγησης Επενδυτικών Προγραμμάτων, Αναπτυξιακών Νόμων (Ν. 1262/82, 1892/90, 2601/98, Κανονισμών 355, 866, 1257 της Ε.Ε., Κοινοτικών Προγραμμάτων, M.Ο.Π, Π.Ε.Π., PHARE, INTERREG, LEADER, Περιφερειακής Ανάπτυξης κτλ), Ανάλυση & Αξιολόγηση Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων, Leasing κτλ.
• Έχει συμμετάσχει σε Διεθνή Συνέδρια Οικονομολόγων, και Εμπειρογνωμόνων από διάφορα μέρη του κόσμου, με θέματα Οικονομικά, Τραπεζικά, Δημοσιονομικά, Διοικητικά, Αναπτυξιακά κτλ.
• Συμμετείχε σε πολλές εκπομπές, Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Σταθμών της Βόρειας Ελλάδας, με θέματα κυρίως, οικονομικού, αναπτυξιακού και χρηματοδοτικού περιεχομένου.
• Το 2000 ολοκλήρωσε, με τον αδερφό του, την σύγχρονη Αγροτοτουριστική Μονάδα VillaΠΛΑΤΥθέα, στην θέση της πατρικής του οικίας.
• Το 2008 δημιούργησαν μία νέα υπερσύχρονη ξενοδοχειακή μονάδα δίπλα στην παλαιά.
Σήμερα το ξενοδοχειακό συγκρότημα Prespa Resort & Spa, θεωρείται μία από τις πιο ολοκληρωμένες τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής, δεδομένου ότι διαθέτει επί πλέον, Αθλητικές εγκαταστάσεις (Γήπεδο Βόλλευ και Μπάσκετ), Πισίνες (Εσωτερική και Εξωτερική), Κέντρο Σωματικής Ευεξίας (SPA SAUNA, ΧΑΜΑΜ κτλ), Συνεδριακό Κέντρο κτλ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ:
• Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρεσπών με εξαιρετικά πλούσια δράση.
• Αντιπρόεδρος της ΑΙΓΙΔΑ (Συνεταιριστική Εταιρία της Ένωσης Φοροτεχνών )
• Μέλος του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης.
• Εθελοντής Αιμοδότης στην Τράπεζα Αίματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
• Ως Τραπεζικός Υπάλληλος, ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό, όπου οι συνάδελφοί του τον τίμησαν πολλές φορές Εκλέγοντάς τον
o Είτε ως αντιπρόσωπο τους στα συνέδρια της Ο.Τ.Ο.Ε. και
o Είτε ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλόγου Υπαλλήλων Ιονικής Τράπεζας στην Βόρεια Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον Γιάννη

facebook.comflickr.comwww.google.compicasaweb.google.comgoogle.com/calendar

 

 

twitter.comvimeo.comyoutube.comwww.e-politikos.gr feedburner.com

Το πρόγραμμά μας
Το πρόγραμμά μας

Ραδιοφωνικό Σποτ

Eγγραφή στα νέα μέσω email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner