ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ & ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ - ΘΕΛΕΙ ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ο κύριος Περιφερειάρχης το Φωτοβολταϊκό;

ΘΕΛΕΙ ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ο κύριος Περιφερειάρχης το Φωτοβολταϊκό;

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 19ης Ιανουαρίου 2012 συζητήθηκαν – μεταξύ άλλων – οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δύο επενδύσεων:

α) της εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού συστήματος 200ΜWp στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, και
β) της εγκατάστασης και λειτουργίας της μονάδας ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V.

Για την παράταξή μας, η υλοποίηση των δύο έργων επιβεβαιώνει τη Δυτική Μακεδονία ως ενεργειακό κέντρο της χώρας, συμβάλλοντας στην βιώσιμη ανάπτυξη της περιφέρειας.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης της Μ.Π.Ε του Φωτοβολταϊκού συστήματος ο κ. Περιφερειάρχης επισήμανε την ανάγκη συμπερίληψης ειδικής επιφύλαξης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων εγκατάστασης του έργου, λόγω της από 20/09/2010 αίτησης ακυρώσεως, της πρώην Ν.Α. Κοζάνης ενώπιον του ΣτΕ, κατά της τεκμαιρομένης από την πάροδο απράκτου τριμήνου σιωπηρής απόρριψης του αιτήματος επαναπόδοσης των εκτάσεων ανενεργών ορυχείων.

Η εν λόγω επιφύλαξη ΔΕΝ συμπεριλήφθηκε από την πλειοψηφία, κατά τη θετική γνωμοδότηση της Μ.Π.Ε για την εγκατάσταση και λειτουργία της μονάδας ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V, αν και ρητά αναφέρεται, στην περίληψη  της Μ.Π.Ε. ότι:

«Η υπόψη νέα Μονάδα θα εγκατασταθεί εντός ιδιόκτητου οικοπέδου της Επιχείρησης, και συγκεκριμένα εντός του εξαντλημένου χώρου λιγνίτη του Ορυχείου Κομάνου του πεδίου της ευρύτερης περιοχής της Πτολεμαΐδας, του Νομού Κοζάνης.»

Τελικά, θέλει ή δε θέλει, ο κ. Δακής, το Φωτοβολταϊκό πάρκο και το εργοστάσιο κατασκευής ηλιακών πάνελ που διεκδικούμε ως παράπλευρο έργο;;;

Ακολουθήστε τον Γιάννη

facebook.comflickr.comwww.google.compicasaweb.google.comgoogle.com/calendar

 

 

twitter.comvimeo.comyoutube.comwww.e-politikos.gr feedburner.com

Το πρόγραμμά μας
Το πρόγραμμά μας

Ραδιοφωνικό Σποτ

Eγγραφή στα νέα μέσω email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner