ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΒΕΤΑ) ΣΠΟΝΤΗ - ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΒΕΤΑ)  ΣΠΟΝΤΗ

Η Ελισσάβετ Σπόντη γεννήθηκε το 1960 στο Εμπόριο Εορδαίας από τον Φωκά και την Αναστασία Σπόντη. Είναι μητέρα δύο παιδιών, του Φοίβου, 22 ετών και της Αναστασίας - Σοφίας, 14 ετών.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το 1983 ασκεί το επάγγελμα της δικηγόρου στο Πρωτοδικείο Κοζάνης, διατηρώντας παράλληλα δικηγορικό γραφείο με τον πατέρα και τον αδελφό της, στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Όλα αυτά τα χρόνια ασκεί μάχιμη δικηγορία, ενασχολούμενη ιδιαίτερα με θέματα εργατικού, συνδικαλιστικού και σωματειακού δικαίου, καθώς και με θέματα που άπτονται των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων.

Είναι νομικός σύμβουλος στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, σε πολλά πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής, μεταξύ αυτών του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ», στην ΕΤΕ ΔΕΗ, καθώς και στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Από την εφηβική της ηλικία συμμετείχε στο μαθητικό, φοιτητικό και νεολαΐστικο κίνημα μέσα από οργανώσεις της Αριστεράς. Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε στα κινήματα της ειρήνης, της οικολογίας και του πολιτισμού, στο γυναικείο κίνημα, καθώς και σε κινήσεις - επιτροπές πολιτών για τα κοινωνικά δικαιώματα, το περιβάλλον, τη διεκδίκηση της ΑΕΒΑΛ, το κυκλοφοριακό και χώρων στάθμευσης - πρασίνου.

Διετέλεσε:
-Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας και της Κινηματογραφικής Λέσχης.
-Μέλος του Δ.Σ. του Α’ Κρατικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Πτολεμαΐδας, κατά τα διαστήματα 1990-1993 και 1997-2000.
-Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του «Συλλόγου ενάντια στις εξαρτήσεις Νομού Κοζάνης» στον οποίο εξακολουθεί να είναι μέλος.

Η Ελισσάβετ Σπόντη στο e-politikos.gr

Ακολουθήστε τον Γιάννη

facebook.comflickr.comwww.google.compicasaweb.google.comgoogle.com/calendar

 

 

twitter.comvimeo.comyoutube.comwww.e-politikos.gr feedburner.com

Το πρόγραμμά μας
Το πρόγραμμά μας

Ραδιοφωνικό Σποτ

Eγγραφή στα νέα μέσω email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner