Γιάννης Παπαϊορδανίδης: «Όλοι μαζί κτίζουμε την ενιαία δυτικομακεδονική συνείδηση»

Γιάννης Παπαϊορδανίδης: «Όλοι μαζί κτίζουμε την ενιαία  δυτικομακεδονική συνείδη

Μήνυμα νίκης στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου μετέφεραν οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας που κατέκλυσαν το βράδυ της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου την Αίθουσα Τέχνης και τους γύρω χώρους του πνευματικού κέντρου Κοζάνης, όπου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Παραϊορδανίδης παρουσίασε τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του για όλους τους Νομούς της Περιφέρειας και μέσω της ομιλίας του περιέγραψε τους στόχους τους για το αύριο του τόπου μας.

Ο κ. Παπαϊορδανίδης τόνισε όμως ιδιαίτερα πως ο βασικός και μεγάλος στόχος είναι ένας. «Να καταφέρουμε όλοι μαζί, η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας να βγει ένα ΧΡΟΝΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ απ΄ την υπόλοιπη χώρα απ΄ την ύφεση».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επεσήμανε στη συνέχεια πως «η περιφερειακή ανάπτυξη είναι μονόδρομος. Για να δώσουμε διέξοδο στους νέους, για να τους πείσουμε να μείνουν εδώ όχι μόνο γιατί αγαπούν τον τόπο, αλλά γιατί ο τόπος τους αγαπά και τους προσφέρει ό,τι και όσα χρειάζονται. Η Περιφερειακή ανάπτυξη μπορεί να είναι μονόδρομος, αλλά προϋποθέτει και ισχυρούς αποκεντρωμένους θεσμούς. Με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ κάνουμε το γενναίο και μεγάλο βήμα, δημιουργώντας τους θεσμούς. Ένα βήμα όμως που δεν είναι ικανό από μόνο του να φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε. Τα αποτελέσματα θα έρθουν μόνο μέσα από τις πολιτικές. Τις πολιτικές εκείνες που θα απαντήσουν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα και θα οριοθετήσουν με σαφήνεια τους στόχους και τις προτεραιότητες μας. Και τις πολιτικές αυτές τις διαμορφώνουν άνθρωποι που πιστεύουν στο θεσμό. Που δεν το βάζουν στα πόδια μπροστά στις πρώτες δυσκολίες, μεταθέτοντας τις ευθύνες αλλού. Άνθρωποι που θέλουν να συνθέτουν και όχι να διαιρούν για να επιβιώνουν. Σέβομαι και κατανοώ τις όποιες αντιρρήσεις εκφράστηκαν από τις διάφορες τοπικές κοινωνίες όταν συζητιόταν ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Σ΄ όλους αυτούς όμως τους ανθρώπους έχω να πω μόνο ένα πράγμα.

Είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να βάλουμε μπροστά ό,τι μας ενώνει. Να συνθέσουμε και να συνεργαστούμε. Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα για κάθε τόπο, για όλη την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας».

Ο κ. Παπαϊορδανίδης στην ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο στοιχείο που πρέπει να διαπερνά και να χαρακτηρίζει, απ΄ εδώ και πέρα, κάθε ενέργεια και δράση που αφορά τη Δυτική Μακεδονία. Τη δημιουργία ενιαίας δυτικομακεδονικής συνείδησης.

Αυτό το στοιχείο σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να υπάρχει παντού «Από την παραγωγή ενέργειας, μέχρι τις γεωργικές καλλιέργειες, από την τουριστική ανάπτυξη μέχρι την ανάδειξη του πολιτισμού, από την επιχειρηματικότητα μέχρι την παραγωγή διαφόρων προϊόντων, από την καινοτομία και τη γνώση μέχρι την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας, από την 1η Γενάρη του 2011 θα λειτουργούμε διαμορφώνοντας κοινή γραμμή και ενιαίο τρόπο δράσης.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιφερειακής ενότητας της Δυτικής Μακεδονίας είναι γνωστά και ξεκάθαρα.

Όπως ξεκάθαρος θα είναι πλέον και ο ρόλος του στην ανάπτυξη όχι μόνο μιας συγκεκριμένης περιοχής, αλλά ολόκληρης της Περιφέρειας μας.

Η άρση των περιφερειακών ανισοτήτων δεν θα επιτευχθεί μόνο με την ολοκλήρωση των υποδομών, όπου υπάρχει υστέρηση, αλλά και με τη συνεργασία και τη συνέργια κοινών δράσεων, προκειμένου η εικόνα που θα βγαίνει προς τα έξω να είναι ενιαία και δυνατή».

Ακολουθήστε τον Γιάννη

facebook.comflickr.comwww.google.compicasaweb.google.comgoogle.com/calendar

 

 

twitter.comvimeo.comyoutube.comwww.e-politikos.gr feedburner.com

Το πρόγραμμά μας
Το πρόγραμμά μας

Ραδιοφωνικό Σποτ

Eγγραφή στα νέα μέσω email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner