ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΑΡΕΤΗ

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΑΡΕΤΗ

Κατάγεται από τη Δ. Μακεδονία (Αβδέλλα και Σαμαρίνα Γρεβενών).
Είναι Επίκ. Καθηγήτρια Οικονομικών του Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Ερευνητικός Εταίρος στο Κέντρο Κοινωνικής και Οικονομικής Έρευνας για τον Περιβάλλον (CSERGE) του Πανεπιστημίου East Anglia της Αγγλίας. Είναι Μέλος της Επιτροπής της Τράπεζας Ελλάδος (ομάδας οικονομολόγων) για τη Μελέτη των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής.
Διετέλεσε Εξωτερική Εμπειρογνώμονας για το Βρετανικό και Ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Εξωτερικών, Συντονίστρια του Ελληνικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Χρηματοδότησης της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και επί 7 έτη υπεύθυνη ακαδημαϊκής και οργανωτικής διαχείρισης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση” του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Συμμετείχε μέχρι σήμερα σε 40 διεθνή ερευνητικά προγράμματα έχοντας δημιουργήσει ευρύτατο δίκτυο διεθνών εμπειρογνωμώνων για περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει πάνω από 100 δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, Συνέδρια και βιβλία. Εχει επίσης δώσει προσκεκλημένες διαλέξεις σε ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια καθώς και σε Ερευνητικά Ινστιτούτα.
Στο πλαίσιο της ερευνητικής της δραστηριότητας έχει συνεργαστεί με κοινωνικούς εταίρους, θεσμικούς και μη (Δημόσιους/Ιδιωτικούς φορείς, Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, Ομάδες Πολιτών) και στα ερευνητικά της εργαλεία περιλαμβάνεται η διαβούλευση με τοπικές κοινωνίες για επίτευξη κοινωνικής συναίνεσης στην περιβαλλοντική διαχείριση. Το ευρύτερο κοινωνικό της έργο περιλαμβάνει: Εθελοντικά μαθήματα στοιχειώδους εκπαίδευσης σε παιδιά ΡΟΜ, εθελόντρια σε στήριξη αποτοξίνωσης εξαρτημένων ατόμων, διαλέξεις ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον σε παιδιά και ενήλικες, οργάνωση ομάδων διαβούλευσης και εκπαίδευση ενηλίκων για επίλυση περιβαλλοντικών ζητημάτων με τη συμμετοχή τοπικών κοινωνιών. Εργάστηκε επίσης εθελοντικά σε έρευνες για την ανάπτυξη κοινοτομιών στην ελληνική ύπαιθρο (ιδιαίτερα από νέους αγρότες), και για τη βελτίωση της επικοινωνίας αγροτών και Διεύθυνσης Γεωργίας. Είναι πρόθυμη να προσφέρει τις γνώσεις και τη διαθεσιμότητα της για τη βελτίωση του πολιτικού, κοινωνικού και φυσικού κεφαλαίου της περιοχής της
Στοιχεία επικοινωνίας: κινητό: 6947.593424, e-mail: aretikontogianni[email protected]

Ακολουθήστε τον Γιάννη

facebook.comflickr.comwww.google.compicasaweb.google.comgoogle.com/calendar

 

 

twitter.comvimeo.comyoutube.comwww.e-politikos.gr feedburner.com

Το πρόγραμμά μας
Το πρόγραμμά μας

Ραδιοφωνικό Σποτ

Eγγραφή στα νέα μέσω email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner