ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Σε μια μαζική και ενθουσιώδη συγκέντρωση και μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητας και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά, η κεντρική ομιλία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιάννη Παπαιορδανίδη , του Συνδυασμού « αρχή…ζούμε μαζί » και του Υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Αποστόλη Κιοσέ.

Το όραμα του Συνδυασμού « αρχή…ζουμε μαζί » για την ανάπτυξη της Καστοριάς παρουσίασε στο πλαίσιο της δικής του ομιλίας, ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Αποστόλης Κιοσές, λέγοντας πως η Καστοριά και η Δυτική Μακεδονία δικαιούται και θα έχει έναν ρόλο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου , εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα της νίκης του Συνδυασμού.

« Με οδηγό τον Γιάννη Παπαιορδανίδη και με τη βοήθεια όλων όσων συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο , αλλά προπαντός με την βοήθεια την δική σας , οι ερχόμενες εκλογές για την περιφέρεια θα αναδείξουν τους ανθρώπους που πιστεύουν στο νέο θεσμό , τους ανθρώπους που έχουν πρόταση για την Δυτική Μακεδονία, τους ανθρώπους οι οποίοι θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να γίνει η περιφέρεια της Δυτική Μακεδονίας και η περιφερειακή ενότητα της Καστοριάς , ένας τόπος που θα αγκαλιάσει τους πολίτες του , ένας τόπος που θα δώσει δουλειά στους πολίτες του , ένας τόπος στον οποίο οι νέοι άνθρωποι θα μείνουν και δεν θα τον εγκαταλείψουν. Με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά πιστεύουμε ότι οι πολίτες της Δυτική Μακεδονίας θα επιλέξουν το δικό μας ψηφοδέλτιο, θα επιλέξουν το ψηφοδέλτιο << αρχή…ζουμε μαζί >> ως ψηφοδέλτιο νίκης. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα , με την βοήθεια όλων των δυνάμεων του τόπου μας , ο συνδυασμός << αρχή … ζούμε μαζί >> με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαιορδανίδη διεκδικεί για την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και για την περιφερειακή ενότητα Καστοριάς έναν ρόλο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου στο νέο διοικητικό τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα μας. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στη νέα κατάσταση αξιοποιώντας όλο το ανθρώπινο δυναμικό της και εκφράζοντας όλους τους πολίτες της. Η προσπάθεια για την υλοποίηση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων είναι μεγάλη . Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς, σας θέλουμε όλους μαζί μας », είπε ο κ. Κιοσές κερδίζοντας το χειροκρότημα της αίθουσας.

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Παπαιορδανίδης, ιεράρχησε τα σοβαρά προβλήματα υποβάθμισης που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και ανέπτυξε στην διάρκεια της ομιλίας του σχολαστικά το πρόγραμμα του Συνδυασμού που είναι στην ουσία μια ολοκληρωμένη Αναπτυξιακή και Κοινωνική Συμφωνία με τους Πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας τους πολίτες της περιφερειακή ενότητα Καστοριάς , όπως τόνισε αρκετές φορές στην ομιλία του. .

« Ουσιαστικά πρέπει να επικεντρωθούμε σε τρεις 3 στόχους – άξονες δράσης, στον άξονα μιας νέας υπερτοπικής καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, με έμφαση στον τριτογενή τομέα, του εμπορίου και των υπηρεσιών, στον άξονα της Ενέργειας με στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας και στον άξονα του Περιβάλλοντος, προτάσσοντας ένα Φυσικό Περιβάλλον, προστατευμένο και υγιές, ικανό να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη » τόνισε.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Παπαιορδανίδης στους βασικούς τομείς ανάπτυξης του νομού, στην αγροτική παραγωγή, στον κλάδο της γούνας και στον τουρισμό.

« Στηρίζουμε μια σύγχρονη και με προοπτικές ΓΕΩΡΓΙΑ και ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ με την κατασκευή του φράγματος Νεστορίου, Διποταμίας, του ταμιευτήρα Ασπροκλησιάς και την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου Γέρμας. Αξιοποιούμε και στηρίζουμε τις μονάδες τυποποίησης και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων του νομού. Εμείς δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα στους παραγωγούς σε κάθε δίκαιο αίτημά τους και θα αγωνιζόμαστε μαζί. Στηρίζουμε τον κλάδο της γούνας και των επιχειρήσεων αυτού με κοινές διεκδικήσεις μέτρων για την στήριξη του εξαγωγικού εμπορίου. Και ολοκληρώνουμε τα μεγάλα έργα υποδομής. Θέλουμε την Καστοριά τόπο προορισμού για 12 μήνες τον χρόνο για τον λόγο αυτόν ενισχύουμε την τουριστική πολιτική για την περιοχή, που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα (φυσικό περιβάλλον – μνημεία),ενισχύουμε το μοναδικό πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα του νομού με συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις και βέβαια στηρίζουμε το Περιβάλλον με την υλοποίηση όλων των αναγκαίων παρεμβάσεων σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, το φορέα διαχείρισης που θα συσταθεί άμεσα και τους τοπικούς φορείς για την εξυγίανση, την προστασία και τουριστική αξιοποίηση της Λίμνης της Καστοριάς »,

ανέφερε ο κ Παπαιορδανίδης ενώ παράλληλα άσκησε και κριτική στον συνυποψήφιό του, Γιώργο Δακή, στον οποίο καταλόγισε έλλειψη οράματος, ενώ στο πρόγραμμα που λέει ότι έχει για την περιφέρεια τάζει και της « της Παναγιάς τα μάτια ».

« Υπάρχει κάτι που να οραματίστηκαν, να προγραμμάτισαν, να σχεδίασαν, να ξεκίνησαν και να ολοκλήρωσαν οι ίδιοι, από μόνοι τους; Απολύτως τίποτα. Καταιγισμός φτηνών επικοινωνιακών κόλπων το τελευταίο διάστημα. Κουβέντες για αποδόσεις εδαφών, πρόστιμα, κινήσεις εντυπωσιασμού που μόνο στόχο έχουν να καλύψουν την ανυπαρξία έργου και να δώσουν την εντύπωση ότι κάτι κινείται. Βεβαίως το πολύ απλό ερώτημα είναι πόσα από αυτά που λένε στο πρόγραμμά τους ότι θα κάνουν, πόσα πράγματι έκαναν στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν Επιπλέον είχαν και το πολιτικό θράσος να κατακρίνουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού. Προφανώς δεν τους κάθισε καλά η αμέριστη στήριξη που πρόσφερε ο πρωθυπουργός στο πρόγραμμά μας, στις θέσεις μας και στις διεκδικήσεις μας. Προφανώς δεν αντέχουν να βλέπουν τη μισή κυβέρνηση να βρίσκεται εδώ στα μέρη μας και να δεσμεύεται για συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο άμεσο μέλλον » .

Μάλιστα έθεσε και το μεγάλο διακύβευμα των επικείμενων εκλογών και το μεγάλο κρίσιμο ερώτημα δηλαδή αν ο τόπος θα γυρίσει η σελίδα, εάν αλλάξει η σελίδα ή εάν θα μείνουμε στα ίδια, στα μικρά και στα μίζερα σημειώνοντας :

« Οι εκλογές της 7ης Νοέμβρη, δε θα αναδείξουν απλά έναν Περιφερειάρχη ή μια Παράταξη. Στην ουσία θα κρίνουν αυτό το ίδιο το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, της Καστοριάς, θα βάλουν τα θεμέλια του νέου θεσμού της εκλεγμένης Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Για να κατακτηθεί όμως το επιθυμητό επίπεδο περιφερειακής συνείδησης δεν υπάρχει άλλο εργαλείο πέρα από την επεξεργασία πολιτικών που δημιουργούν την ελπίδα μιας κοινής αναπτυξιακής προοπτικής σε όλη την Δυτική Μακεδονία ».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στην νικηφόρα πορεία που έχει Συνδυασμός του, στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η οποία θα μεταφραστεί σε ψήφο το βράδυ των εκλογών. « Η μαζική και ενθουσιώδης παρουσία σας μας δίνει τη δύναμη και τη στήριξη που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την τελική νίκη που έρχεται σε λίγες μόνο μέρες. Γιατί η μάχη που δίνουμε δεν είναι αυτοσκοπός, δεν θέλουμε τη νίκη για τη νίκη. Θέλουμε τη νίκη για να προχωρήσουμε μπροστά με ελπίδα για το μέλλον, για να αλλάξουμε την πορεία αυτού του τόπου, για να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν. Με τη νίκη που έρχεται στις 7 Νοέμβρη αρχίζουμε μαζί μια νέα πορεία, αρχίζουμε μαζί την υλοποίηση ενός οράματος που είναι εφικτό και ρεαλιστικό, Αρχίζουμε μαζί να δουλεύουμε για να πετύχουμε όσα πρέπει ώστε να έχουμε σε λίγα χρόνια μια άλλη Δυτική Μακεδονία καλύτερη σε όλους τους τομείς » τόνισε κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων . Στην συνέχεια παρουσιάστηκε συνολικά το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού « αρχή…ζούμε μαζί » της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, το οποίο αποτελείται από τους : Αδάμου Δέσποινα, Αντωνίου Μαλαματή, Βαρσάμη Κοσμά, Γκιάλη Αναστάσιο, Γκουπιδένη Κωνσταντίνο, Διαμαντίδη Βασίλειο, Δούφλια Αγλαία, Ιωάννου Βασίλειο, Κωστούλα Παναγιώτη, Νίκου Αικατερίνη, Πουλιόπουλο Λεωνίδα. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος στον χαιρετισμό του, έβαλε το δίλημμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου αναφέροντας :

« Μιλώ περισσότερο όχι σαν Πρόεδρος της Βουλής αλλά ως πολίτης, ως συντοπίτης σας. Σε πέντε μέρες από σήμερα καλούμαστε όλοι να αποφασίσουμε για την τύχη αυτού του τόπου, την πορεία της Ελλάδος ολόκληρης και την πορεία της δικιάς μας ιδιαίτερης πατρίδας, της Καστοριάς, της Κοζάνης, των Γρεβενών, της Φλώρινας. Σε ποιόν θα δώσουν οι πολίτες εντολή στις εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου. Θα δώσουν σε εκείνους την εντολή που χαρακτηρίζονται από πρακτικές του παρελθόντος και νοοτροπίες όπως για παράδειγμα του κ. Λεούδη που σκόρπιζε τα εκατομμύρια χωρίς να υπάρξει ανάπτυξη σε αυτόν τον τόπο; Η θα δώσουν την εντολή στον Γιάννη Παπαιορδανίδη στον Αποστόλη Κιοσέ και σε όλους τους συνεργάτες αυτού του ψηφοδελτίου; Που δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο αλλά είναι μια ομάδα της Καστοριάς με όραμα για το αύριο σε τούτον τον τόπο. Είναι εξαιρετική αυτή η ομάδα όπως και σε όλους τους άλλους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας. Έχουν όπως ο Γιάννης και ο Αποστόλης ένα κοινό χαρακτηριστικό: κέφι για δουλειά, όραμα για τον τόπο και απόφαση να δουλέψουν σκληρά μα πάνω από όλα αγαπούν αυτόν τον τόπο όπως τον αγαπούμε όλοι μας. Σε σας εναποθέτουμε τις ελπίδες και είμαι σίγουρος ότι αυτές τις ελπίδες θα τις τιμήσετε και εμείς θα σας τιμήσουμε με την ψήφο μας για να δημιουργήσετε πάνω σε αυτόν τον τόπο ».

Μετά την ομιλία ακολούθησε μια βόλτα στα στέκια της νεολαίας, στην πόλη της Καστοριάς, όπου τόσο ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Παπαιορδανίδης, όσο και ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Κιοσές και τα μέλη του Συνδυασμού « αρχή...ζουμε μαζί », έγιναν θερμώς δεκτοί, ενώ πολλοί νέοι εξέφρασαν την στήριξη τους στον Συνδυασμό συνολικά.

Ακολουθήστε τον Γιάννη

facebook.comflickr.comwww.google.compicasaweb.google.comgoogle.com/calendar

 

 

twitter.comvimeo.comyoutube.comwww.e-politikos.gr feedburner.com

Το πρόγραμμά μας
Το πρόγραμμά μας

Ραδιοφωνικό Σποτ

Eγγραφή στα νέα μέσω email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner