Ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης στα Γρεβενά την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης στα Γρεβενά την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

«Την προηγούμενη τετραετία χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε σελίδα στον τόπο μας».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Παπαϊορδανίδης επισκέφθηκε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010, τη Μηλιά, το Πολύδενδρο, την Κοκκινιά, τον Άγιο Γεώργιο και την Κιβωτό του Νομού Γρεβενών, όπου επικεντρώθηκε σε θέματα που απασχολούν τους κατοίκους αυτών των περιοχών. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην αδήριτη ανάγκη να στρέψουμε το βλέμμα μας ως αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου, με την εξασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος και την καταξίωση του αγροτικού επαγγέλματος.

Παράλληλα, είπε ο κ. Παπαϊορδανίδης,

«οφείλουμε να διεκδικήσουμε για τη νέα περιφερειακή αυτοδιοίκηση τη μεταβίβαση από τη Γενική Κυβέρνηση επιπρόσθετων αρμοδιοτήτων και αντίστοιχα πόρων, με στόχο την ισόρροπη διάθεσή τους σε κάθε περιφερειακή ενότητα για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και τη μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων».

Σε ότι αφορά στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους του τόπου μας υπογράμμισε ο κ. Παπαϊορδανίδης, διεκδικούμε η αξιολόγηση των σχεδίων βελτίωσης που εντάσσεται τώρα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να αποτελέσει αρμοδιότητα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Συνακόλουθα, ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης τόνισε πως απαιτείται η αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού δικτύου στην περιοχή, ώστε να εξασφαλισθούν συνθήκες ασφαλούς οδήγησης και μικρότερος χρόνος μετακινήσεων για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής. Σ’ ότι αφορά στο φράγμα της Πραμόριτσας, ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης αναφέρθηκε στην απόφαση που ελήφθη από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης για την υδροδότηση περιοχών και του Δήμου Ηρακλεωτών, αλλά όπως επεσήμανε η απόφαση αυτή αποτέλεσε ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα του κ. Δακή, καθώς ακόμη ούτε περιοχές του Βοϊου δεν έχουν υδροδοτηθεί.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Παπαϊορδανίδης επισκέφθηκε την Αιανή, όπου αναφέρθηκε στη μη ολοκλήρωση του δρόμου Αιανής – Καισαρειάς και γενικότερα στο ιδιαίτερα επισφαλές οδικό δίκτυο που συνδέει την Αιανή με την Κοζάνη. Την προηγούμενη τετραετία επεσήμανε ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης χάθηκε πολύτιμος χρόνος σ΄ότι αφορά στην προστασία και ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Σχεδιάζουμε και διεκδικούμε έργα ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Περιφέρειας, προκειμένου να αλλάξουμε την εικόνα σε πολλές περιοχές του τόπου μας (όπως και στην Αιανή), δημιουργώντας έναν πρόσθετο τουριστικό πόρο. Παράλληλα, την προηγούμενη τετραετία χάθηκαν πολύτιμοι πόροι από τη γεωργία.

Δεν έγινε καμιά προσπάθεια μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, ώστε να έχουμε ασφαλή πιστοποιημένα και επώνυμα προϊόντα με ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής, προσφοράς και εμπορίας τους στις διεθνείς αγορές. Ξοδεύτηκαν 11,5 εκ.€ για μελέτες αναδιάρθρωσης καλλιεργειών, αλλά καμιά δεν εφαρμόστηκε και δεν υπήρξε στοιχειώδης ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Τέλος, ο κ. Παπαϊορδανίδης καυτηρίασε το γεγονός ότι ο προηγούμενος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Ανδρέας Λεούδης δεν δέχθηκε ούτε μια φορά τον Δήμαρχο Αιανής για να συζητήσουν τα προβλήματα του τόπου. Έτσι, για παράδειγμα δεν υπάρχει μέριμνα για την κατασκευή και διαμόρφωση δρόμων, ώστε οι κτηνοτρόφοι της περιοχής να έχουν πρόσβαση στις μονάδες τους. Παράλληλα, ο κ. Δακής εγκατέλειψε ουσιαστικά τους κατοίκους των παραλίμνιων περιοχών της λίμνης Πολυφύτου, καθώς δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική παρέμβαση για την ανάδειξη της εν λόγω περιοχής. 

Ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης δεσμεύτηκε για την εφαρμογή άμεσων μέτρων οικοδόμησης σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ του πολίτη και του νέου θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, με άξονα τη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων και στον τρόπο διάθεσης των χρημάτων. Σ’ αυτό το πλαίσιο καθιερώνεται ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, που θα αποτελεί τον αποδέκτη των προβλημάτων των πολιτών για την επιτάχυνση των διαδικασιών επίλυσής τους. Ο συγκεκριμένος θεσμός θα ελέγχεται σε ετήσια βάση από το Συνήγορο του Πολίτη, γεγονός που εγγυάται την κοινωνική λογοδοσία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

 

Ακολουθήστε τον Γιάννη

facebook.comflickr.comwww.google.compicasaweb.google.comgoogle.com/calendar

 

 

twitter.comvimeo.comyoutube.comwww.e-politikos.gr feedburner.com

Το πρόγραμμά μας
Το πρόγραμμά μας

Ραδιοφωνικό Σποτ

Eγγραφή στα νέα μέσω email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner