Τη ΔΕΗ επισκέφθηκε χθες (12/10) ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στη Δυτική Μακεδονία Γιάννης Παπαϊορδανίδης

Τη ΔΕΗ επισκέφθηκε χθες (12/10) ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στη Δυτική Μακεδονία

«Η Δυτική Μακεδονία, λόγω του ότι είναι και παραμένει το ενεργειακό κέντρο της χώρας, κατάφερε τα προηγούμενα χρόνια να κρατήσει μεγάλο μέρος του νεανικού πληθυσμού της, το οποίο ακουμπούσε εδώ τις ελπίδες του για το επαγγελματικό του μέλλον. Δυστυχώς όμως η ύφεση που μας έπληξε, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν την υπόλοιπη Ελλάδα, το σταμάτημα των προσλήψεων στη ΔΕΗ, η απουσία δημόσιων επενδύσεων τα τελευταία πέντε χρόνια, και μια σειρά άλλα προβλήματα που εμφανίστηκαν και στους τέσσερις Νομούς, μας οδήγησαν και σε εκτόξευση της ανεργίας.» τόνισε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης στη Δυτική Μακεδονία Γιάννης Παπαϊορδανίδης, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς της ΔΕΗ.

«Η κατάσταση, είπε ο κ. Παπαϊορδανίδης, είναι δύσκολη αλλά όχι απελπιστική. Υπάρχουν πολλά ανεκμετάλλευτα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας που σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε, μέσα από ένα συστηματικό και ορθολογικό σχεδιασμό, για να τονώσουμε την αγορά μας και να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα μας. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν και το σύνθημα μας είναι πως αφού μπήκαμε πρώτοι σε ύφεση, πρώτοι θα βγούμε απ΄ αυτή γιατί το θέλουμε και το μπορούμε.»

Ο κ. Παπαϊορδανίδης στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας, επισκέφθηκε τα Δημοτικά Διαμερίσματα της Οινόης, της Φτελιάς, των Λευκάρων, του Ροδίτη, της Μεσιανής, του Βαθυλάκκου, της Νεράιδας και των Πετρανών.

Ο κ. Παπαϊορδανίδης συνοδευόμενος από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Αρχή…Ζουμε Μαζί», αναφέρθηκε στη νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, με την οποία όπως είπε, μας δίνεται μια χρυσή ευκαιρία, ενωμένοι όλοι μας, να δραστηριοποιηθούμε.
Με στόχο και όραμα, με τόλμη και συνέπεια, να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε όλα όσα απαιτούνται για να μπορέσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, να γίνει πρωτοπόρος στην Περιφέρεια, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αξιοποιώντας τα μοναδικά, αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα αδρανοποιημένα ή λανθάνοντα αξιοποιημένα συγκριτικά πλεονεκτήματα.».

«Από την 1η Ιανουαρίου του 2011, είπε, ανατέλλει μια νέα εποχή που μεταβάλει ριζικά τον αυτοδιοικητικό χάρτη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας. Από το συγκεντρωτικό, αδηφάγο κράτος μεταβαίνουμε στις νέες περιφερειακές δομές με αποφασιστικές γενικές και ειδικές αρμοδιότητες. Με τη νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης του Κράτους, οι κουρασμένες διοικητικές και αυτοδιοικητικές δομές παραχωρούν τη θέση τους σε νέους θεσμούς. Δημοκρατικούς θεσμούς, ανοιχτούς και συμμετοχικούς, που όμως θα δοκιμαστούν και θα καταξιωθούν στην πράξη, με την κριτική στήριξη και την υπεύθυνη στάση όλων μας.»

Ακολουθήστε τον Γιάννη

facebook.comflickr.comwww.google.compicasaweb.google.comgoogle.com/calendar

 

 

twitter.comvimeo.comyoutube.comwww.e-politikos.gr feedburner.com

Το πρόγραμμά μας
Το πρόγραμμά μας

Ραδιοφωνικό Σποτ

Eγγραφή στα νέα μέσω email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner